A hacker a klasszikus terminológiában az a kivételes ismeretekkel és problémamegoldó készséggel rendelkező szakember, aki váratlan helyzetekben, ill. nem szokványos módokon is képes a felmerülő problémák azonnali kezelésére. Napjainkban a kifejezést inkább a tudását negatív módon felhasználó, azzal visszaélő, tipikusan számítógépes rendszereket feltörő szakemberek jelölésére szokás használni. A jóindulatú hackereket fehérkalapos, míg a rosszindulatúakat feketekalapos jelzővel szokták illetni.

Az én hackerem fekete volt, legalábbis a haja fénylően hollófekete. Kalapja nem volt, rossz szándéka talán. Nem akartam vele megismerkedni, és amikor jelentkezett nálam a társkeresőn, azonnal, kíméletlenül közöltem vele. Igyekszem kedvesen őszinte lenni, de sok pasi ezt zokon veszi, és akkor már muszáj nyersen őszintébe váltani. Hackerrel is közöltem az igazságot, rendben, csak a felét. Nem kedvelem a fiatal fiúkat, huszonöt évesen a fiam is lehetne, ha az első szeretkezéseim (a kezdetiek valóban szeretkezések voltak, és nem dugások) valamelyike balul üt ki. A másik részét, hogy a keresztneve megegyezik az Elsőével, elhallgattam előle. Tovább erőszakoskodott, de magyarázzam meg, miért nem akarok kapcsolatot egy fiúval. Mert a férfiakkal értem meg magam, ötven körüliekkel, akik tudják, mit szeretnének, és ha megszerzik, akkor értékelik, így vagy úgy. Nem akarok senki tanító nénije lenni, és irtózom attól, hogy az ágybeli teljesítményem alapján belém zúgjanak és felrúgjanak miatta mindent. Ugyan mire jó ez? Nem kellenek a huszonévesek, ahogyan nem vonzanak a szőkék és kék szeműek sem. Hendikep, ennyi.

Erőszakoskodás után végül kénytelen voltam letiltani a társkereső levelezőjén. Döbbenetemre üzent nekem a face messengerén. Tényleg érdekelt, ez hogyan lehetséges, mivel a szolgáltató teljes diszkréciót ígért. Elmesélte, hogy ő hacker, és egy program segítségével a fotóim alapján könnyedén megtalált. Semmi sem okoz neki gondot a számítógépen, amire nincs program, arra pikkpakk gyárt egyet. Felhívott skypon, whatsapon, a mobilomon. Előle nincs menekvés, viccelődött. Igaza volt, valahányszor letiltottam, más számokról mindig elért, néha hónapok múlva csupán, amikor már teljesen elfeledkeztem róla, és gyanútlanul vettem fel a telefont. Mivel gyakorlatilag évtizedek óta ugyanaz a mobilszámom, akárhányszor szolgáltatót váltottam, vittem magammal, eszembe sem jutott, hogy megváltoztassam, szinte biztos voltam benne, úgyis kiderítené végül az újat is.

Jobb híján beszélgettem vele a munkájáról. Először nigériai típusú csalásokban vett részt, egész jól keresett, még egyetemistaként. Persze később elkapták, már nős volt, úton a baba, és frissen nyerte el a tanársegédi állást az egyetemen. Valószínűleg hosszabb ideje figyelhették, és akkor csaptak le rá, amikor már volt vesztenivalója. Megzsarolták, vagy nekik dolgozik, vagy megy a börtönbe. Természetesen a királyi család szolgálatát választotta, minisztériumi alkalmazott lett, arról mélyen hallgatott, melyiké. Közben továbbra is tanított az egyetemen, gondolom, ott is gyűjtötte az információkat a diákokról meg a többi tanárról.

Időközben vásárolt egy BMW-t, nem újat, inkább már MILF-nek hívhatnánk, de náluk azért csodajárgány. És éppen alkudozott egy kisebb motoros jachtra is. Úgy gondolta, a következő lépés egy szerető, európai, világos bőrű, szőke, negyvenes, aki már nem szeretne gyermeket, se férjhez menni. Szereti a feleségét, a szex sem rossz, de egy európai szerető státuszszimbólum, hogy ő ezt is megengedheti magának.

Tegnap nagyon kívántam a melegszendvicset. Ma sajtos piritóst reggeliztem. Kövesd az álmaid!