Hackerrel szkájpolni olyan volt, mint a medvés vicc. A medve a havas erdőben sétál, hirtelen furcsa neszt hall az egyik bokorból. Odacammog, óriási zajt csap, észreveszi, hogy a nyuszika éppen maszturbál. Rádörmög, hát te, mit csinálsz? Egy nyuszi lányra gondolok, és élvezek, hangzik a riadt válasz. A medve vállat von, és elmegy. Másnap a nyuszika hall furcsa zajokat az erdőben. Óvatosan odaugrál a fához, látja, hogy a medve veri a farkát, közben bődületesen ordít: málna, málna, málna. Hacker a társkeresőn levő lányok többé-kevésbé pucér, vagy fürdőruhás képeit nézegette, csorgott a nyála, és azt nyöszörögte, punci, punci, punci.

Az sem zavarta, hogy a tizenegy hónapos kisfia üldögélt az ölében. Általában akkor hívott, mikor a neje elment valahová, ilyenkor ráhagyta a kicsit. Hacker azt csinált mellette, amit akart, mivel a bébi még csak érthetetlen zagyvaságokat gügyögött, nem tudott mesélni az apja chatpartnereiről az anyukájának. Hacker a nőt az egyetemen ismerte meg, gyorsan eljegyezte, és amikor a lány lediplomázott, elvette feleségül. A nő alsósokat tanított fél évig arabul írni, olvasni meg számolni, aztán megszülte a kisfiút, és otthon maradt vele. Hacker azt szeretné, ha többé nem dolgozna, hanem otthon főzne, mosna, takarítana, vezetné a háztartást, és szülne még vagy három gyereket. A neje még várna a következő gyerkőccel, félti az alakját, tudja, hogy mennyi egyetemista lány legyeskedik a tanár úr férje körül. Tanítana még egy-két évet a következő terhesség előtt, azzal érvel, hogy a szülei egy vagyont költöttek a taníttatására. Az apósa egyetért a lányával, míg Hacker meg van sértődve, keres ő eleget, hogy eltartsa a családját. Nagy most a feszültség otthon, ezért kezdett el csajozni. Már megbánta, hogy egy diplomás nőtt vett el, a tanult lányok túl bonyolultak, ismerik a jogaikat, önállóskodnak.

Azt fundálta ki, hogy meghív engem magukhoz, mintha egy magyar vendég professzor lennék az egyetemen, akit ő szállásol el. A felesége nem tiltakozna, én aludhatnék a gyerekszobában, a bébi még úgyis velük van éjszaka. Így nem kellene egy szállodában, titokban, lopott fél órákra meglátogatnia, és nyugodtan vihetne kirándulni, hiszen kötelessége a vendég előadónak bemutatni az országot. Azt is kitalálta, hogy turizmust oktatnék, ahhoz a neje nem ért, nekem meg ez a szakmám. Rákérdeztem, miért gondolja, hogy a felesége nem lenne féltékeny, és hogyan szeretné kivitelezni a légyottjainkat, átsurranna az éjszaka közepén a szobámba? Én meglehetősen hangos vagyok dugás közben, a neje biztosan meghallaná, akkor őt is bevesszük? Nem lenne egyszerűbb már az elején megbeszélni ezt vele, édeshármas a férj örömére? Hacker felhördült, az ő neje nem egy kurva. Ekkor lett elegem, letettem a telefont és tiltottam a szkájpról. Gyűlölöm az elvesztegetett időt meg az álmokat, amik sosem válnak valóra. Nem akarok tanítani, hiába tudnék írni már egy tankönyvet a csalás iskolájáról férjeknek.

Pár hónappal később Hacker a messengeren jelentkezett, vegyek azonnal jegyet Isztambulba, ő most ott van nyolc napig egy konferencián, nyugodtan aludhatok a kollégiumi szobájában, nem kerül semmibe. Természetesen megint letiltottam. Azóta közbe-közbe jelentkezik a világ különböző pontjairól, de nem hoz lázba az ajánlataival, bárhol járjon is, amint rájövök, ki írogat, blokkolom újra és újra.

De legalább valaki maszturbálásának az oka vagyok.