A lélek nem ismer sem születést, sem halált. Születetlen, örökkévaló, mindig létezik és ősi, s ha a testet meg is ölik, ő akkor sem pusztul el.[1]
 
A lélekvándorlás filozófiai vagy vallási fogalom, mely fő tana, hogy az élőlények lelke a fizikai test halála után egy másik testbe vagy formába vándorol, azaz emberi, állati vagy növényi alakban újra megszületik. A reinkarnáció az indiai eredetű vallások központi tétele. Egyes keleti vallások szerint az újjászületések sorozata, az ún. szanszára mindaddig folytatódik, amíg az életek során az egyén meg nem szabadul minden karmájától, el nem éri a tökéletességet, a nirvána állapotát.
 
Ugyan nem vagyok buddhista, sem hindu, még szikh sem, de meggyőződésem, hogy előző életemben férfi voltam, és csak a testem átformálása sikerült, a lelkemé nem. Azonnal rájövök, hogy az éppen nekem szépet tevő férfi hova akar kilyukadni, mivel akar átverni. Ne értsétek félre, boldog vagyok ebben az alakban, eszembe sem jutna egy nemátalakító műtét, de úgy gondolom, csak a reinkarnáció lehet a magyarázata a férfi módon működő agyamnak.
 
Átgondoltam, milyen előnyei lennének, ha szőröstől-bőrőstől férfi lennék, nem csupán lelkileg. Lehet, hogy mégis ez a nirvána?
 1. Házasságkötéskor lelkiismeretfurdalás nélkül megtarthatnám a családnevem, senki sem zsarolna, hogy egy –né raggal demonstráljam, elkeltem.

 2. Mikor influenzásan, harminchét kettő lenne a lázam, nyugodtan fetrenghetnék egész nap az ágyban, hangosan nyögve, senki sem várná el, hogy fogamat összeszorítva disztingváljak, mint szüléskor.
 3. A miniszterelnöki karrier reális pályakép lenne.
 4. Senki sem számolná, hányadik sütit eszem, anyukám se forgatná a szemét és emlegetné a lejárt, fel nem használt edzőtermi havi bérletem, hanem elővenné a vésztartalékot is a kamrából, a lekvárosüvegek mögül. Majd a kártyapartira süt valami mást a barátnőinek.
 5. Az esküvői előkészületekkel annyi dolgom lenne, hogy a cermónia hetén elmenjek egy üzletbe, és vegyek egy fekete szmokingot negyvenezerért. Többször úgy sem lesz rajtam, igaz, a menyasszonyi ruha is egyszer használatos csupán, de az négyszázezerbe kerül.
 6. Bárhol pisilhetnék. Ugyan az egész világ tudja, miért állok az út szélén, a forgalomnak háttal, de én nem venném észre őket.
 7. Az autószerelő létező alkatrészek cseréjéről hazudna. Az alkatrész valós, a csere nem.
 8. Nem kellene botoxolnom, és minden új, méregdrága kencét, például csiganyálkát, magamra kennem, mert a ráncok csak szexibbé tennék az arcom.
 9. A férfiak nem a melleimhez beszélnének.
 10. Mikor felhúzom magam valamin, senki sem hümmögne megértően, biztos megjött. Vagy biztos hetek óta nem volt már akció.
 11. Senki sem tartaná szexisnek, ha nyolc centis sarkakon imbolygok, sőt.
 12. A telefonbeszélgetéseim ideje így alakulna: az anyámmal 59 másodperc, az apámmal 31 másodperc, a barátaimmal 1 perc 22 másodperc, a szeretőmmel 1 óra 6 perc, a feleségemmel 13 nem fogadott hívás.
 13. Bármit tennék, (csekkek befizetése egy évben egyszer, bevásárlás havonta, gyerek hazahozatala az iskolából, helyes címről, a saját gyerekünk,), hálacunamit vonna maga után, senki sem tekintené a napi rutinom részének.
 14. Sosem kellene a fapadoson a bőröndért fizetnem, mert egy hétre elég lenne egy kézitáska is.
 15. Ugyanaz a frizura évekig, sőt örökre tartana, maximum a hajhullás változtatna a fazonon.
+1 Növeszthetnék bajuszt.
 
 
Már előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban.
 
 

1. Bhagavad-gita 2.20