Ezen a pénteknek álcázott ünnep előtti kedden barátnőm randira készült. Nem volt igazán lelkes, izgatott sem, inkább a testépítővel szeretett volna találkozni, de ilyenek a társkeresők, nem mindig a kedvenc jelöltnek jössz be, hiába vagytok a rendszer szerint ideális páros. Egyszerűen azzal randizol, aki a szabad estéden ráér és veled akar lenni, Isten hozott a szingli anyák világában. Vigasztaltam a barátnőm, általában azok a bulik sikerülnek a legjobban, amire hat ökörrel kell elvontatni, meg ugye a fitnesz huszárok felsőteste látványosan domborodik, de alul? Megbeszéltük, mit vesz fel, hogy dögös legyen ugyan, a hajlandóságot mutatva, de nem kurvás. Kedvenc borbárunkba mentek, ismerős terep, jó pia, de enni is lehet.

Reméltem, hogy csak másnap reggel jelentkezik, mert akkor házon kívül tölti az éjszakát, és ráfért volna egy kiadós kurficolás. Sajnos fél tizenegykor a taxiból hívott, vacsoráztak, beszélgettek, ennyi, majd kiderül. Mindig is utáltam ezeket a randikat követő, várakozós napokat, vajon ír-e, vajon hív-e, írjak-e neki valamit, nem megy nekem a taktikázás. Csütörtökön a barátnőm hívott, kapott egy üzenetet a pasitól. És? Átküldöm, olvasd el. De mégis? Nem, nem, olvasd csak el, elmesélhetetlen!

Kedves Mónika,
sokáig gondolkodtam, megírjam-e neked a véleményem, de azt hiszem, ezzel a többi férfinek is segítek. Kellemesen elbeszélgettünk, borozgattunk, de nekem a szexhez az kellene, hogy jobban felcsigázz. Tudom, hogy sokaknak tetszik a nagy mell, kerek popsi párosítás, de nekem csak akkor, és gyanítom, a többieknek is, ha vékony derék tárul hozzá. Szóval, fogyj le vagy tíz kilót, és ha a hasadtól már látszik a derekad, akkor egy szexistennő leszel.
Tényleg jóindulatból, segítségképpen írom, lehet, hogy el kellene gondolkodnod egy mellkisebbítő műtéten is. Nem olcsó mulatság, de ma már részletre is bevállalják, szerintem jó befektetés lenne, a jövődbe. A melleid mindenbe beleütköznek, lásd boros pohár, és az összes pincér a dekoltázsodhoz beszél. De legalább beszerezhetnél egy tisztességes melltartót, aminek a pántja nem vág bele a válladba.
Mivel, sajnos, neked felróható okokból, a tervem nem jöhetett létre, nem töltöttük együtt az éjszakát, ezért kérlek, az alábbi költségek felét utald át az Egység Takaréknál vezetett, 12340-5699710 számú bankszámlámra. Taxi, oda-vissza (a borbár miatt nem mehettem autóval) 4700 Forint, vacsora 15900 Forint (még jó, hogy időben észrevettem, hogy felszámolnak kiszolgálási díjat, és nem adtam borravalót. Kellett neked a második pohár bor, meg kacsamell!). Várom a tízezer-háromszáz Forintot. Tudod, heti három-négy lánnyal találkozom, nem tehetem meg, hogy az összes sikertelen próbálkozást én károljam el. Ja, és fontold meg, amit mondtam!

Miután kiröhögtem magam, és képes voltam a telefonomba pötyögni, este nálam megírjuk a választ, és mi a francot csináltál a borral? Kilencre ott leszek. Mivel a vacsora előtt, otthon már egy kicsit oldottam a stresszt két Bacardi kólával, az első pohár bor után spicces lettem. Véletlenül, forgolódás közben a mellemmel meglöktem a poharát, tudod, vöröset ittunk, az a hasas, magas talpon álló nagy kehely annyira ingatag, és a fele lötty kifolyt az asztalra. Még szerencse, hogy a pincér gyorsan jött, így most a tisztító számlát is fizethetném.

A dohányzás öl, az alkohol öl, de a nők sem viccelnek.

Folyt. köv.